Ser Marmurek
Ser o niebagatelnym wyglądzie i doskonałym smaku. Połączenie dwóch barw tworzy niepowtarzalną mozaikę dzięki czemu ser jest atrakcyjny wizualnie i świetnie sprawdzi się jako dekoracja serwowanych potraw, urozmaicenie deski serów oraz jako dodatek do kanapek. Łagodny, delikatnie orzechowy smak sera i zachęcający koloryt to połączenie idealne
SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; barwnik: annato norbiksyna; podpuszczka mikrobiologiczna.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%
blok ok. 3 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g
Ser Edam Michowski (żółty)
Ser dojrzewający typu szwajcarskiego wyróżniający się wyrazistym, aromatycznym orzechowo-słodkawym smakiem i przyjemnym zapachem. Miąższ sprężysty z dużymi oczkami. Doskonały jako przekąska, dodatek do tradycyjnych kanapek oraz dań na ciepło.
SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%
blok ok. 3 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g
Ser dojrzewający Hipokryta z orzechami laskowymi
Ser typu holenderskiego o niezwykłych walorach smakowych uzyskanych podczas procesu dojrzewania z nutą orzecha laskowego. Idealny do kompozycji deski serów, serwowany z dodatkami w postaci wędlin, warzyw, owoców np. winogron, świetnie komponuje się z lampką wina, jak również do dań na ciepło np. spaghetti, zapiekanka, czy devolay.
SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kruszone orzechy laskowe 1,4 %, naturalny aromat, substancja konserwująca: lizozym (zawiera jaja); stabilizator: chlorek wapnia; kultury bakterii mlekowych, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%
blok ok. 3 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g
Ser dojrzewający Hipokryta z kurkami i cebulą smażoną
Nowe oblicze sera „Hipokryty”. Ser dojrzewający typu holenderskiego, dedykowany osobom poszukującym wyjątkowych walorów smakowych z wyczuwalnym dodatkiem grzybów oraz o charakterystycznym grzybowym aromacie. Doskonały ze świeżym pieczywem, niezastąpiony w przygotowaniu deski serów oraz jako dodatek do sałatek, zapiekanek i tostów.
SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, pieprznik jadalny (kurka) Cantharellus cibarius Fr. 0,25 %, cebula smażona 0,25 % (olej słonecznikowy, cebula), aromaty, kultury bakterii mlekowych, substancja konserwująca: lizozym (zawiera jaja); stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%
blok ok. 3 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g
Ser dojrzewający Hipokryta z orzechami włoskimi
Ser typu holenderskiego o niezwykłych walorach smakowych uzyskanych podczas procesu dojrzewania z delikatnym smakiem i aromatem orzechów włoskich. Doskonały do serwowania na desce serów, zestawiony z owocami: winogronami, figami, bądź owocami suszonymi oraz jako przekąska do wina.
SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, krojone orzechy włoskie 1,3 %, naturalny aromat orzecha włoskiego z innymi naturalnymi aromatami, substancja konserwująca: lizozym (zawiera jaja); stabilizator: chlorek wapnia; kultury bakterii mlekowych, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%
blok ok. 3 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g
Ser dojrzewający Tylżycki
Ser typu szwajcarsko-holenderskiego o smaku lekko pikantnym, wyrazistym, wytrawnym, uzyskanym podczas procesu dojrzewania. Posiada liczne, niewielkie, międzyziarnowe oczka oraz odpowiednio miękką, elastyczną konsystencję. Wspaniały do kanapek, przekąsek i jako dodatek do sałatek. Sprawdza się również w daniach na ciepło np. zapiekanki, pizza, dania włoskie.
SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%
blok ok. 3,4 kg (250 x 100 x 100 mm)
Ser dojrzewający z przyprawami
Ser dojrzewający typu holenderskiego o niezwykłych walorach smakowych. Dla wielbicieli dobrego smaku proponujemy ser z kompozycją suszonych przypraw, które odpowiednio dobrane wzbogacają smak i czynią go wyjątkowym. Smaczny i aromatyczny dodatek do kanapek, przekąsek, sałatek. Daniom podawanym na ciepło jak tosty, pizza, zapiekanki nadaje przyjemnego aromatu i podkreśla ich smak.
SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, suszone przyprawy 1,4 % (papryka słodka, czosnek, pieprz czarny, natka pietruszki, kminek ziarno), stabilizator: chlorek wapnia; kultury bakterii mlekowych, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%
blok ok. 3 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g
Ser dojrzewający Dublet
Delikatny ser typu holenderskiego o łagodnym, delikatnie orzechowym smaku uzyskanym podczas procesu dojrzewania oraz jednolitej zwartej, elastycznej konsystencji. Cechą wyróżniającą ten ser jest barwa. Dwukolorowy ser ciekawie prezentuje się na desce serów, może być również wykorzystany do dekoracji. Uświetni wygląd serwowanych dań takich jak koreczki, sałatki.
SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; barwnik: annato norbiksyna; podpuszczka mikrobiologiczna.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%
blok ok. 3 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g
Ser dojrzewający Edam Michowski
Dojrzewający ser typu szwajcarskiego o lekko słodkim smaku. Oczka wielkości czereśni świadczą o prawidłowym procesie technologicznym. Doskonały ze świeżym pieczywem, idealnie komponuje się z owocami i winem.
SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%
blok ok. 3,4 kg (250 x 100 x 100 mm)
Ser dojrzewający Figaro
Ser dojrzewający o miękkiej, elastycznej, rozpływającej się w ustach konsystencji. Produkt przyciąga oko oryginalnym opakowaniem w parafinę koloru czerwonego i folię bezbarwną. Doskonały do przekąsek i sałatek z grillowanymi warzywami.
SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%
sztuki stałowagowe 340 g
sztuki zmiennowagowe 250-400 g
Ser dojrzewający Gouda
Ser dojrzewający, typu holenderskiego o delikatnym smaku, lekko orzechowym aromacie uzyskanym podczas procesu dojrzewania. Posiada okrągłe, pojedyncze oczka oraz odpowiednio miękką, elastyczną konsystencję. Wspaniale smakuje z kanapkami oraz jako dodatek do sałatek i zapiekanek.
SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%
blok ok. 3,4 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g
Ser dojrzewający Edamski
Ser dojrzewający, typu holenderskiego o łagodnym i delikatnym smaku. Charakteryzuje się elastycznym miąższem z pojedynczymi oczkami. Doskonale sprawdza się jako dodatek do pieczywa, pizzy, zapiekanek i sałatek. Polecany przez dietetyków przy niedoborach białka.
SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%
blok ok. 3,4 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g
Ser dojrzewający Figaro z żurawiną
Ser dojrzewający z dodatkiem suszonej żurawiny o miękkiej, elastycznej, rozpływającej się w ustach konsystencji. Produkt przyciąga wzrok oryginalnym opakowaniem w parafinę koloru czerwonego i folię bezbarwną. Idealny na deskę serów, jako przekąska i do sałatek owocowych.
SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, suszona żurawina 3,4 %, aromat naturalny, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%
sztuki stałowagowe 340 g
sztuki zmiennowagowe 250-400 g