Sery twarogowe niedojrzewające

Twarożek Babuni TŁUSTY

Twarożek Babuni tłusty z Michowa

Technologia produkcji TWAROŻKU BABUNI oparta jest na tradycyjnej recepturze, która nadaje mu delikatny, wiejski smak i jednolitą, aksamitną konsystencję. Atutem jest łatwo otwierane opakowanie. Doskonały do bezpośredniego spożycia, na kanapki, do przygotowania farszów, past oraz wypieków. Posiada certyfikat „JAKOŚĆ TRADYCJA” nadawany produktom najwyższej jakości.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych.

 

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 8%

forma okrągła: 320-500 g
klinek: 400-500 g

Twarożek Babuni PÓŁTŁUSTY

Twarożek Babuni półtłusty z Michowa

Zawiera łatwo przyswajalne białko, wapń, witaminy, sole mineralne niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dedykowany do bezpośredniego spożycia, na kanapki, pasty, farsze jak również doskonały do wypieków. Posiada certyfikat „JAKOŚĆ TRADYCJA” przyznawany produktom opartym na tradycyjnej recepturze.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych.

 

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 4%

forma okrągła: 320-500 g
klinek: 400-500 g

Twarożek Babuni CHUDY

Twarożek Babuni chudy z Michowa

Ser twarogowy niedojrzewający o łagodnym, delikatnym smaku i jednolitej konsystencji. Dedykowany dzieciom, młodzieży i seniorom. Zawiera pełnowartościowe białko. Służy do przygotowania farszu do naleśników i pierogów. Sprawdza się jako dodatek do makaronu, racuchów, drożdżówek oraz sernika na zimno.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych.

 

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: nie więcej niż 0,5%

forma okrągła: 320-500 g

Twaróg chudy krajanka

Twaróg chudy (krajanka)

Twaróg chudy to niedojrzewający produkt mleczarski o niedużej wartości energetycznej, bogaty w składniki pokarmowe: wapń i fosfor. Polecany jest osobom odchudzającym się i na diecie beztłuszczowej. Idealnie komponuje się z każdego rodzaju pieczywem z dodatkiem miodu, konfitur, dżemów. Posiada szeroką gamę zastosowania kulinarnego w tym do wypieku serników: Izaura, wiedeński, z rosą, zebra, seromakowiec.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych.

 

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: nie więcej niż 0,5%

folia kostka 300-400 g
folia kostka ok. 2 kg
folia kostka ok. 1 kg
folia ekologiczna ok. 2 kg
twaróg mielony- wiadro 10 kg

Twaróg półtlusty krajanka

Twaróg półtłusty (krajanka)

Ser twarogowy niedojrzewający o jednolitej konsystencji. Charakteryzuje się łagodnym smakiem, bogaty w białko, wapń i aminokwasy. Jest doskonały do bezpośredniego spożycia, na kanapki, do przygotowania farszów, past oraz do wypieków np. drożdżowej strucli z twarogiem, muffinek z twarożkiem.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych.

 

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 4%

folia kostka: 300-400 g; 400-600 g; ok. 1 kg; ok. 2 kg
folia zbiorcza ok. 8 kg
pergamin i folia: 500-700 g; ok. 1 kg;
pergamin i folia zbiorcza ok. 1,5 kg
folia ekologiczna: ok. 1 kg; ok. 2 kg
twaróg mielony- wiadro 10 kg

Twaróg tłusty krajanka

Twaróg tłusty (krajanka)

Twaróg wyprodukowany według tradycyjnej receptury o dużej zawartości pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka, wapnia. Zawiera witaminy oraz sole mineralne. Jednolita konsystencja oraz delikatny, tradycyjny, wiejski smak sprawiają, że oferowany twaróg jest produktem najwyższej jakości. Twaróg dedykowany do bezpośredniego spożycia, idealnie komponuje się z pieczywem ciemnym i jasnym, jest również doskonały do wypieków.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych.

 

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 9%

folia kostka: 300-400 g; 400-600 g; ok. 2 kg
pergamin i folia zbiorcza ok. 1,5 kg
folia ekologiczna ok. 1 kg
twaróg mielony- wiadro 10 kg