Sery twarogowe niedojrzewające

Twarożek Babuni TŁUSTY

Twarożek Babuni tłusty z Michowa

Technologia produkcji TWAROŻKU BABUNI oparta jest na tradycyjnej recepturze, która nadaje mu delikatny, wiejski smak i jednolitą, aksamitną konsystencję. Atutem jest łatwo otwierane opakowanie. Doskonały do bezpośredniego spożycia, na kanapki, do przygotowania farszów, past oraz wypieków. Posiada certyfikat „JAKOŚĆ TRADYCJA” nadawany produktom najwyższej jakości.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych.

 

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 8%

forma okrągła: 320-500 g
klinek: 400-500 g

Twarożek Babuni PÓŁTŁUSTY

Twarożek Babuni półtłusty z Michowa

Zawiera łatwo przyswajalne białko, wapń, witaminy, sole mineralne niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dedykowany do bezpośredniego spożycia, na kanapki, pasty, farsze jak również doskonały do wypieków. Posiada certyfikat „JAKOŚĆ TRADYCJA” przyznawany produktom opartym na tradycyjnej recepturze.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych.

 

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 4%

forma okrągła: 320-500 g
klinek: 400-500 g

Twarożek Babuni CHUDY

Twarożek Babuni chudy z Michowa

Ser twarogowy niedojrzewający o łagodnym, delikatnym smaku i jednolitej konsystencji. Dedykowany dzieciom, młodzieży i seniorom. Zawiera pełnowartościowe białko. Służy do przygotowania farszu do naleśników i pierogów. Sprawdza się jako dodatek do makaronu, racuchów, drożdżówek oraz sernika na zimno.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych.

 

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: nie więcej niż 0,5%

forma okrągła: 320-500 g

Twaróg chudy krajanka

Twaróg chudy (krajanka)

Twaróg chudy to niedojrzewający produkt mleczarski o niedużej wartości energetycznej, bogaty w składniki pokarmowe: wapń i fosfor. Polecany jest osobom odchudzającym się i na diecie beztłuszczowej. Idealnie komponuje się z każdego rodzaju pieczywem z dodatkiem miodu, konfitur, dżemów. Posiada szeroką gamę zastosowania kulinarnego w tym do wypieku serników: Izaura, wiedeński, z rosą, zebra, seromakowiec.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych.

 

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: nie więcej niż 0,5%

folia kostka 300-400 g
folia kostka ok. 2 kg
folia kostka ok. 1 kg
folia ekologiczna ok. 2 kg
twaróg mielony- wiadro 10 kg

Twaróg półtlusty krajanka

Twaróg półtłusty (krajanka)

Ser twarogowy niedojrzewający o jednolitej konsystencji. Charakteryzuje się łagodnym smakiem, bogaty w białko, wapń i aminokwasy. Jest doskonały do bezpośredniego spożycia, na kanapki, do przygotowania farszów, past oraz do wypieków np. drożdżowej strucli z twarogiem, muffinek z twarożkiem.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych.

 

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 4%

folia kostka: 300-400 g; 400-600 g; ok. 1 kg; ok. 2 kg
folia zbiorcza ok. 8 kg
pergamin i folia: 500-700 g; ok. 1 kg;
pergamin i folia zbiorcza ok. 1,5 kg
folia ekologiczna: ok. 1 kg; ok. 2 kg
twaróg mielony- wiadro 10 kg

Twaróg tłusty krajanka

Twaróg tłusty (krajanka)

Twaróg wyprodukowany według tradycyjnej receptury o dużej zawartości pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka, wapnia. Zawiera witaminy oraz sole mineralne. Jednolita konsystencja oraz delikatny, tradycyjny, wiejski smak sprawiają, że oferowany twaróg jest produktem najwyższej jakości. Twaróg dedykowany do bezpośredniego spożycia, idealnie komponuje się z pieczywem ciemnym i jasnym, jest również doskonały do wypieków.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych.

 

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 9%

folia kostka: 300-400 g; 400-600 g; ok. 2 kg
pergamin i folia zbiorcza ok. 1,5 kg
folia ekologiczna ok. 1 kg
twaróg mielony- wiadro 10 kg

Image

Sery dojrzewające

Ser z przyprawami
Ser z przyprawami

Ser Marmurek

Ser o niebagatelnym wyglądzie i doskonałym smaku. Połączenie dwóch barw tworzy niepowtarzalną mozaikę dzięki czemu ser jest atrakcyjny wizualnie i świetnie sprawdzi się jako dekoracja serwowanych potraw, urozmaicenie deski serów oraz jako dodatek do kanapek. Łagodny, delikatnie orzechowy smak sera i zachęcający koloryt to połączenie idealne

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; barwnik: annato norbiksyna; podpuszczka mikrobiologiczna.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

blok ok. 3 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g

Ser z przyprawami

Ser Edam Michowski (żółty)

Ser dojrzewający typu szwajcarskiego wyróżniający się wyrazistym, aromatycznym orzechowo-słodkawym smakiem i przyjemnym zapachem. Miąższ sprężysty z dużymi oczkami. Doskonały jako przekąska, dodatek do tradycyjnych kanapek oraz dań na ciepło.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

blok ok. 3 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g

Ser dojrzewający Hipokryta z orzechami laskowymi
Ser dojrzewający Hipokryta z orzechami laskowymi

Ser dojrzewający Hipokryta z orzechami laskowymi

Ser typu holenderskiego o niezwykłych walorach smakowych uzyskanych podczas procesu dojrzewania z nutą orzecha laskowego. Idealny do kompozycji deski serów, serwowany z dodatkami  w postaci wędlin, warzyw, owoców np. winogron, świetnie komponuje się z lampką wina, jak również do dań na ciepło np. spaghetti, zapiekanka, czy devolay.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kruszone orzechy laskowe 1,4 %, naturalny aromat, substancja konserwująca: lizozym (zawiera jaja); stabilizator: chlorek wapnia; kultury bakterii mlekowych, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

blok ok. 3 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g

Ser dojrzewający HIPOKRYTA  z kurkami
Ser dojrzewający HIPOKRYTA  z kurkami

Ser dojrzewający Hipokryta z kurkami i cebulą smażoną

Nowe oblicze sera „Hipokryty”. Ser dojrzewający typu holenderskiego, dedykowany osobom poszukującym wyjątkowych walorów smakowych z wyczuwalnym dodatkiem grzybów oraz o charakterystycznym grzybowym aromacie. Doskonały ze świeżym pieczywem, niezastąpiony w przygotowaniu deski serów oraz jako dodatek do sałatek, zapiekanek i tostów.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, pieprznik jadalny (kurka) Cantharellus cibarius Fr. 0,25 %, cebula smażona 0,25 % (olej słonecznikowy, cebula), aromaty, kultury bakterii mlekowych, substancja konserwująca: lizozym (zawiera jaja); stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

blok ok. 3 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g

Ser dojrzewający Hipokryta
Ser dojrzewający Hipokryta

Ser dojrzewający Hipokryta z orzechami włoskimi

Ser typu holenderskiego o niezwykłych walorach smakowych uzyskanych podczas procesu dojrzewania z delikatnym smakiem i aromatem orzechów włoskich. Doskonały do serwowania na desce serów, zestawiony z owocami: winogronami, figami, bądź owocami suszonymi oraz jako przekąska do wina.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, krojone orzechy włoskie 1,3 %, naturalny aromat orzecha włoskiego z innymi naturalnymi aromatami, substancja konserwująca: lizozym (zawiera jaja); stabilizator: chlorek wapnia; kultury bakterii mlekowych, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

blok ok. 3 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g

Ser z przyprawami
Ser z przyprawami

Ser dojrzewający z przyprawami

Ser dojrzewający typu holenderskiego o niezwykłych walorach smakowych. Dla wielbicieli dobrego smaku proponujemy ser z kompozycją suszonych przypraw, które odpowiednio dobrane wzbogacają smak i czynią go wyjątkowym. Smaczny i aromatyczny dodatek do kanapek, przekąsek, sałatek. Daniom podawanym na ciepło jak tosty, pizza, zapiekanki nadaje  przyjemnego aromatu i podkreśla ich smak.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, suszone przyprawy 1,4 % (papryka słodka, czosnek, pieprz czarny, natka pietruszki, kminek ziarno), stabilizator: chlorek wapnia; kultury bakterii mlekowych, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

blok ok. 3 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g

Ser dojrzewający Dublet
Ser dojrzewający Dublet

Ser dojrzewający Dublet

Delikatny ser typu holenderskiego o łagodnym, delikatnie orzechowym smaku uzyskanym podczas procesu dojrzewania oraz jednolitej zwartej, elastycznej konsystencji. Cechą wyróżniającą ten ser jest barwa. Dwukolorowy ser ciekawie prezentuje się na desce serów, może być również wykorzystany do dekoracji. Uświetni wygląd serwowanych dań takich jak koreczki, sałatki.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; barwnik: annato norbiksyna; podpuszczka mikrobiologiczna.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

blok ok. 3 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g

Ser edam michowski

Ser dojrzewający Edam Michowski

Dojrzewający ser typu szwajcarskiego o lekko słodkim smaku. Oczka wielkości czereśni świadczą o prawidłowym procesie technologicznym. Doskonały ze świeżym pieczywem, idealnie komponuje się z owocami i winem.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

blok ok. 3,4 kg (250 x 100 x 100 mm)

Ser Figaro

Ser dojrzewający Figaro

Ser dojrzewający o miękkiej, elastycznej, rozpływającej się  w ustach konsystencji. Produkt przyciąga oko oryginalnym opakowaniem w parafinę koloru czerwonego i folię bezbarwną. Doskonały do przekąsek i sałatek z grillowanymi warzywami.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

sztuki stałowagowe 340 g
sztuki zmiennowagowe 250-400 g

Ser dojrzewający Gouda
Ser dojrzewający Gouda

Ser dojrzewający Gouda

Ser dojrzewający, typu holenderskiego o delikatnym smaku, lekko orzechowym aromacie uzyskanym podczas procesu dojrzewania. Posiada okrągłe, pojedyncze oczka oraz odpowiednio miękką, elastyczną konsystencję.  Wspaniale smakuje z kanapkami oraz jako dodatek do sałatek i zapiekanek.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

blok ok. 3,4 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g

Ser dojrzewający edamski
Ser dojrzewający edamski

Ser dojrzewający Edamski

Ser dojrzewający, typu holenderskiego o łagodnym i delikatnym smaku. Charakteryzuje się elastycznym miąższem z pojedynczymi oczkami. Doskonale sprawdza się jako dodatek do pieczywa, pizzy, zapiekanek i sałatek. Polecany przez dietetyków przy niedoborach białka.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

blok ok. 3,4 kg (250 x 100 x 100 mm)
kostka 250-400 g

Ser Figaro

Ser dojrzewający Figaro z żurawiną

Ser dojrzewający z dodatkiem suszonej żurawiny o miękkiej, elastycznej, rozpływającej się  w ustach konsystencji. Produkt przyciąga wzrok oryginalnym opakowaniem w parafinę koloru czerwonego i folię bezbarwną. Idealny na deskę serów, jako przekąska i do sałatek owocowych.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, suszona żurawina 3,4 %, aromat naturalny, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

sztuki stałowagowe 340 g
sztuki zmiennowagowe 250-400 g

Ser edam michowski

Ser dojrzewający Tylżycki

Ser typu szwajcarsko-holenderskiego o smaku lekko pikantnym, wyrazistym, wytrawnym, uzyskanym podczas procesu dojrzewania. Posiada liczne, niewielkie, międzyziarnowe oczka oraz odpowiednio miękką, elastyczną konsystencję. Wspaniały do kanapek, przekąsek i jako dodatek do sałatek. Sprawdza się również w daniach na ciepło np. zapiekanki, pizza, dania włoskie.

SKŁADNIKI: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato norbiksyna.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

blok ok. 3,4 kg (250 x 100 x 100 mm)

Masła

Masło Paryskie

Masło Paryskie

Dzięki unikatowej recepturze masło Paryskie wyróżnia się wyjątkowym, aromatycznym smakiem i zapachem prażonego mleka. Zawiera 82% tłuszczu, jest źródłem witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Świetnie smakuje do klasycznych kanapek, chrupiących grzanek, tostów i jest doskonałym urozmaiceniem codziennych posiłków. Wysoką jakość gwarantuje polski surowiec.

SKŁADNIKI: śmietanka pasteryzowana, aromat mleka zagęszczonego, kultury bakterii mlekowych, barwnik: beta-karoten.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 82%

opakowanie jednostkowe- kostka 200 g (100 x 75 x 30 mm)
opakowanie zbiorcze- 50 szt. (karton 10 kg)

Maslo Ekstra z Michowa

Masło Ekstra z Michowa

Masło doskonale rozsmarowuje się na pieczywie żytnim i pszennym. Kusi jednolitą barwą i zapachem świeżej śmietanki. Ma szeroką gamę zastosowań do celów kulinarnych np. do wypieku ciasteczek owsianych, szarlotki, a także do słodkich kremów lub polewy czekoladowej. Na słono z kolei masło sprawdza się np. w sosie grzybowym, beszamelowym. Posiada certyfikat „JAKOŚĆ TRADYCJA” nadawany produktom o tradycyjnym charakterze i najwyższej jakości.

SKŁADNIKI: śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych, barwnik: beta-karoten.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 82%

opakowanie jednostkowe- kostka 200 g (100 x 75 x 30 mm)
opakowanie zbiorcze- 50 szt. (karton 10 kg)

Maslo Ekstra z Michowa

Masło serwatkowe z Michowa

Wyjątkowe masło otrzymywane ze śmietanki serwatkowej.  Zawarte w śmietance białka serwatkowe są dobrym źródłem aminokwasów w diecie człowieka. A- laktoalbumina reguluje gospodarkę wapniową organizmu, a bioaktywne peptydy, które uwalniają się podczas jej rozpadu wykazują zdolności hamowania patogenów, a także wspomagają rozwój pożytecznej mikroflory jelitowej. Dzięki wyjątkowym właściwościom topienia masło serwatkowe może być używane do smarowania, pieczenia np. ciasteczka i gotowania.

SKŁADNIKI: śmietanka serwatkowa, kultury bakterii mlekowych.

 

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 82%

opakowanie jednostkowe- kostka 200 g (100 x 75 x 30 mm)
opakowanie zbiorcze- 50 szt. (karton 10 kg)

Masło Paryskie

Masło Północne

Produkt najwyższej jakości. Jego charakterystyczny świeży, śmietankowy smak i zapach sprzyja codziennemu stosowaniu. Niewątpliwe walory to naturalny skład, tekstura, której wyróżnikiem jest smarowność oraz wysoka zawartość ważnych dla organizmu witamin A, D, E i karotenoidów. Przeznaczone do smarowania pieczywa, ale również do wypieków, kremów, deserów, zup, sosów, zasmażek np. do brukselki, fasolki szparagowej.

SKŁADNIKI: śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych, barwnik: beta-karoten.

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 82%

opakowanie jednostkowe- kostka 200 g (100 x 75 x 30 mm)
opakowanie zbiorcze- 50 szt. (karton 10 kg)

HoReCa

Twarożek Babuni PÓŁTŁUSTY

W swojej ofercie posiadamy produkty przeznaczone dla restauracji, cateringu, piekarni oraz cukierni. Naszą ofertę cenową przygotowujemy indywidualnie dla każdego naszego klienta. Jednocześnie dokładamy wszelkich starań, aby jakość naszych produktów była zawsze na najwyższym poziomie.

Dostępny asortyment:

Masło Ekstra
blok 6kg lub 25 kg

Twaróg chudy do przerobu
ok. 2 kg folia lub folia ekologiczna

Twaróg półtłusty
2 kg folia lub folia ekologiczna

Twaróg tłusty
2 kg folia lub folia ekologiczna

Twaróg mielony tłusty, półtłusty, chudy
wiadro 10 kg

Okrawki z sera i produktu seropodobnego

Maślanka spożywcza w wiadrach 10 l