Sery dojrzewające

Ser dojrzewający Hipokryta z orzechami laskowymi

Ser dojrzewający Hipokryta z orzechami laskowymi

Ser typu holenderskiego o niezwykłych walorach smakowych uzyskanych podczas procesu dojrzewania z nutką orzecha laskowego. Idealny do kompozycji deski serów. serwowany z winogronami, świetnie komponuje się z lampką wina jak również do dań na ciepło, np. spaghetti, zapiekanka, czy devolay.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, orzech laskowy prażony kruszony, naturalny aromat orzecha laskowego,  substancja konserwująca – lizozym (białko jaja kurzego), stabilizator - hlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik - annato norbiksyna

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3 kg (blok), kostki 300 – 400 g
250 x 100 x 100 mm (blok)

Ser dojrzewający HIPOKRYTA  z kurkami

Ser dojrzewający Hipokryta z kurkami

Nowe oblicze sera Hipokryty z kurkami. Ser dojrzewający typu holenderskiego dedykowany osobom poszukującym wyjątkowych walorów smakowych. Doskonały ze świeżym pieczywem. Idealny do kompozycji deski serów, przekąsek, sałatek.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, kurki z cebulą 3% naturalny aromat, kultury bakterii, substancja konserwująca – lizozym ( białka jaja kurzego ) stabilizator – chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik annato norbiksyna

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3 kg (blok), kostki 300 – 400 g
250 x 100 x 100 mm (blok)

Ser dojrzewający Hipokryta

Ser dojrzewający Hipokryta z orzechami włoskimi

Ser typu holenderskiego o niezwykłych walorach smakowych z nutką orzecha włoskiego uzyskanych podczas procesu dojrzewania.Idealny do kompozycji deski serów, serwowany z winogronami, świetnie komponuje się z winem

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, orzech włoski 1,8%, naturalny aromat, kultury bakterii, substancja konserwująca – lizozym (białko jaja kurzego), stabilizator - chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik - annato norbiksyna

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3 kg (blok), kostki 250 – 400 g
250 x 100 x 100 mm (blok)

Ser z przyprawami

Ser z przyprawami

Ser pełnotłusty typu holenderskiego o niezwykłych walorach smakowych z dodatkiem mieszanki przypraw (papryka, czosnek, pieprz czarny, pietruszka natka, kminek ziarno).  Doskonały jako dodatek do kanapek, przekąsek, sałatek, pizzy i zapiekanek.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, przyprawy (1,5%): papryka, czosnek, pieprz czarny, pietruszka natka, kminek ziarno, stabilizator – chlorek wapnia, substancja konserwująca – lizozym (białko jaja kurzego), kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik – annato norbiksyna

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3,4 kg (blok), kostki 300 - 400 g
250 x 100x 100 mm (blok)

Ser dojrzewający Dublet

Ser dojrzewający Dublet

Delikatny ser typu holenderskiego o niezwykłych walorach smakowych uzyskiwanych podczas dojrzewania. Atutem tego sera jest dwubarwność – pół sera barwy jasnożółtej, pół pomarańczowej. Ser o smaku łagodnym, delikatnym i jednolitej konsystencji. Doskonały do kompozycji deski serów, przekąsek, zapiekanek, tworzy idealną kompozycję z winem.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, substancja konserująca – lizozym (białko jaja kurzego), stabilizator - chlorek wapnia, barwnik - annato norbiksyna, podpuszczka mikrobiologiczna

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3,0 kg (blok), kostki 300 – 400 g
250 x 100 x 90 mm (blok)

Ser edam michowski

Ser Edam Michowski

Dojrzewający ser typu szwajcarskiego o łagodnym, lekko orzechowym, słodkim smaku. Oczka wielkości czereśni świadczą o prawidłowym procesie technologicznym.Doskonały ze świeżym pieczywem a także tworzy idealną kompozycję z owocami i winem.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, stabilizator - chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik - annato norbiksyna

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3,4 kg (blok)
250 x 100 x 100 mm (blok)

Ser Figaro

Serek Figaro

Ser dojrzewający o miękkej, elastycznej, rozpływającej się w ustach konsystencji. Serek FIGARO przyciąga oko oryginalnym opakowaniem w parafinie i folii. Doskonały do przekąsek i sałatek z grillowanymi warzywami.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, stabilizator - chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik - annato norbiksyna

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

sztuki stałowagowe 340 g
sztuki zmiennowage 250 – 400 g

Ser dojrzewający Gouda

Ser dojrzewający Gouda

Ser typu holenderskiego o delikatnym smaku, przyjemnym, lekko orzechowym aromacie, uzyskiwanym podczas procesu dojrzewania. Posiada okrągłe, pojedyncze oczka oraz miękką i elastyczną konsystencję. Wspaniale smakuje z kanapkami i jako dodatek do sałatek i zapiekanek.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, stabilizator - chlorek wapnia, substancja konserwująca – lizozym (białko jaja kurzego), kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik - annto norbiksyna

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3,4 kg (blok), kostki 300 – 400 g
250 x 100 x 100 mm (blok)

Ser dojrzewający edamski

Ser dojrzewający Edamski

Ser typu holenderskiego dojrzewający o łagodnym i delikatnym smaku.
Charakteryzujący się elastycznym miąższem z nielicznymi i regularnymi oczkami.
Doskonale sprawdza się jako dodatek do pieczywa, pizzy, zapiekanek i sałatek.
Polecany przez dietetyków przy niedoborach białka.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, stabilizator - chlorek wapnia, substancja konserwująca – lizozym (białko jaja kurzego), kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik - annato norbiksyna

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3,4 kg (blok), kostki 300 – 400 g
250 x 100 x 100 mm (blok)

Ser Figaro

Serek Figaro z żurawiną

Serek dojrzewający z dodatkiem suszonej żurawiny o miękkiej elatycznej, rozpływającej się w ustach konsystencji. Serek Figaro z żurawiną przyciąga oko oryginalnym opakowaniem w parafinę czerwoną i folię. Doskonały na deskę serów, do przekąsek i sałatek owocowych.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, suszona żurawina - połówki z cukrem trzcinowym, sól, kultury bakterii, aromat żurawinowy, stabilizator - chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik - annato norbiksyna

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

sztuki stałowagowe 340 g
sztuki zmiennowage 250 – 400 g

Ser edam michowski

Ser dojrzewający Tylżycki

Ser typu szwajcarsko-holenderskiego o smaku lekko pikantnym, wyrazistym i wytrawnym, uzyskanym podczas procesu dojrzewania. Posiada oczka wielkości ziarna ryżu oraz miękką i elastyczną konsystencję. Wspaniały do kanapek, przekąsek i jako dodatek do sałatek. Sprawdza się również w daniach na ciepło, np. zapiekanki, pizza, dania włoskie.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, substancja konserwująca - lizozym (białko jaja kurzego), stabilizator - chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik - annato norbiksyna

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3,4 kg (blok)
250 x 100 x 100 mm (blok)