Sery żółte

Ser dojrzewający HIPOKRYTA  z kurkami

Ser dojrzewający Hipokryta z kurkami

Nowe oblicze Hipokryty z kurkami. Ser dojrzewający typu holenderskiego dedykowany osobom poszukujących wyjątkowych walorów smakowych. Doskonały ze świeżym pieczywem. Idealny do kompozycji deski serów, przekąsek, sałatek.

SKŁAD: Mleko pasteryzowane, sól, kurki z cebulą 3% naturalny aromat ,kultury bakterii, substancja konserwująca – lizozym ( białka jaja kurzego ) stabilizator – chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik annato

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3 kg (blok), kostki 300 – 400 g
250 x 100 x 100 mm (blok)

Ser dojrzewający Hipokryta

Ser dojrzewający Hipokryta

Ser typu holenderskiego o niezwykłych walorach smakowych z nutką orzecha włoskiego uzyskanych podczas procesu dojrzewania.Idealny do kompozycji deski serów, serwowany z winogronami, świetnie komponuje się z winem

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, orzech włoski, kultury bakterii, substancja konserwująca – lizozym, stabilizator, podpuszczka, barwnik

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3 kg (blok), kostki 300 – 400 g
250 x 100 x 100 mm (blok)

Ser z przyprawami

Ser z przyprawami

Ser pełnotłusty typu holenderskiego o niezwykłych walorach smakowych z dodatkiem mieszanki przypraw (papryka, czosnek, pieprz czarny, pietruszka natka, kminek ziarno).  Doskonały jako dodatek do kanapek, przekąsek, sałatek, pizzy i zapiekanek.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, przyprawy (1,5%): papryka, czosnek, pieprz czarny, pietruszka natka, kminek ziarno, stabilizator – chlorek wapnia, substancja konserwująca – lizozym (białko jaja kurzego), kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik – annato

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3,4 kg (blok), kostki 300 - 400 g
250 x 100x 100 mm (blok)

Ser dojrzewający Dublet

Ser dojrzewający Dublet

Delikatny ser typu holenderskiego o niezwykłych walorach smakowych uzyskiwanych podczas dojrzewania. Atutem tego sera jest dwubarwność – pół sera barwy jasnożółtej, pół pomarańczowej. Ser o smaku łagodnym, delikatnym i jednolitej konsystencji.Doskonały do kompozycji deski serów, przekąsek, tworzy idealną kompozycję z winem.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, substancja konserująca – lizozym, stabilizator

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3,4 kg (blok), kostki 300 – 400 g
250 x 100 x 90 mm (blok)

Ser edam michowski

Ser Edam Michowski

Dojrzewający ser typu szwajcarskiego o łagodnym, lekko orzechowym, słodkim smaku.Dojrzewający ser typu szwajcarskiego o łagodnym, lekko orzechowym, słodkim smaku.Oczka wielkości czereśni świadczą o prawidłowym procesie technologicznym.Doskonały ze świeżym pieczywem a także tworzy idealną kompozycję z owocamii winem.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, stabilizator, podpuszczka, barwnik

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3,4 kg (blok)
250 x 100 x 100 mm (blok)

Ser Figaro

Figaro

Ser dojrzewający o miękkej, elastycznej, rozpływającej się w ustach konsystencji. Serek FIGARO przyciąga oko oryginalnym opakowaniem w parafinę i folię. Doskonały do przekąsek i sałatek z grillowanymi warzywami.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, stabilizator, podpuszczka, barwnik

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

sztuki stałowagowej  0,340 kg
sztuki zmiennowagej 250 – 400 g

Ser dojrzewający Gouda

Ser dojrzewający Gouda

Ser typu holenderskiego o delikatnym smaku, przyjemnym, lekko orzechowym aromacie, uzyskiwanym podczas procesu dojrzewania. Posiada okrągłe, pojedyncze oczka oraz miękką i elastyczną konsystencję. Wspaniale smakuje z kanapkami i jako dodatek do sałatek.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, stabilizator, substancja konserwująca – lizozym, kultury bakterii, podpuszczka, barwnik

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3,4 kg (blok), kostki 300 – 400 g
250 x 100 x 100 mm (blok)

Ser dojrzewający edamski

Ser dojrzewający Edamski

Ser typu holenderskiego dojrzewający o łagodnym i delikatnym smaku.
Charakteryzujący się elastycznym miąższem z nielicznymi i regularnymi oczkami.
Doskonale sprawdza się jako dodatek do pieczywa, pizzy, zapiekanek i sałatek.
Polecany przez dietetyków przy niedoborach białka.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, sól, stabilizator, substancja konserwująca – lizozym,
kultury bakterii, podpuszczka, barwnik

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 26%

3,4 kg (blok), kostki 300 – 400 g
250 x 100 x 100 mm (blok)