Sery twarogowe niedojrzewające

Twarożek Babuni TŁUSTY

Twarożek Babuni tłusty z Michowa

Technologia produkcji twarożku BABUNI oparta jest na tradycyjnej recepturze, która nadaje mu aksamitny, delikatny, wiejski smak i jednolitą konsystencję. Atutem jest łatwo otwierane opakowanie. Doskonały do bezpośredniego spożycia na kanapki, do przygotowania farszów, past oraz do wypieków. Posiada certyfikat: JAKOŚĆ I TRADYCJA  nadawany produktom najwyższej jakości.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, kultury bakterii

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 8%

forma okrągła: 320 - 500 g, klinek: 400 - 500 g

Twarożek Babuni PÓŁTŁUSTY

Twarożek Babuni półtłusty z Michowa

Zawiera łatwo przyswajalne białko, wapń, witaminy, sole mineralne niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dedykowany do bezpośredniego spożycia na kanapki, pasty, farsze jak również doskonały do wypieków. Posiada certyfikat: JAKOŚĆ I TRADYCJA nadawany produktom najwyżej jakości.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, kultury bakterii

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 4%

forma okrągła: 320 - 500 g, klinek: 400 - 500 g

Twarożek Babuni CHUDY

Twarożek Babuni chudy z Michowa

Ser twarogowy niedojrzewający o łagodnym lekko kwaśnym smaku, strukturze i konsystencji zwartej i jednolitej. Dedykowany dzieciom, młodzieży i seniorom, zawiera pełnowartościowe białko.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, kultury bakterii

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: nie więcej niż 0,5%

forma okrągła: 320 - 500 g

Twaróg chudy krajanka

Twaróg chudy (krajanka)

Twaróg chudy to niedojrzewający produkt mleczarski o niedużej wartości energetycznej, bogaty w składniki pokarmowe wapń i fosfor. Polecany jest osobom odchudzającym się i na diecie beztłuszczowej. Idealnie komponuje się z każdego rodzaju pieczywem z dodatkiem miodu, konfitur, dżemów. Posiada szeroką gamę zastosowania kulinarnego do wypieków.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, kultury bakterii

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: nie więcej niż 0,5%

folia kostka 320 - 500 g, folia ekologiczna ok. 2 kg, folia kostka ok. 2 kg, wiaderko mielony 10 kg

Twaróg półtlusty krajanka

Twaróg półtłusty (krajanka)

Ser twarogowy  niedojrzewający o jednolitej,  kremowej konsystencji. Charakteryzuje się delikatnym i śmietankowym smakiem, bogatym w białko, wapń i aminokwasy. Jest doskonały do bezpośredniego spożycia na kanapki, przygotowania farszów, past oraz do wypieków.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, kultury bakterii

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 4%

folia ekologiczna ok. 1 kg, pergamin i folia ok. 500 - 700 g, folia duża kostka 400 - 600 g, folia mała kostka 300 - 400 g

Twaróg tłusty krajanka

Twaróg tłusty (krajanka)

Twaróg wyprodukowany według tradycyjnej receptury o dużej zawartości pełnowartościowegoi łatwo przyswajalnego białka, wapnia, zawiera witaminy oraz sole mineralne. Jednolita konsystencja oraz delikatny, tradycyjny, wiejski smak sprawiają, że oferowany twaróg jest produktem najwyższej jakości. Twaróg dedykowany do bezpośredniego spożycia idealnie komponuje się z pieczywem ciemnym, jasnym, jak również doskonały do wypieków.

SKŁAD: mleko pasteryzowane, kultury bakterii

ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 9%

folia ekologiczna ok. 1 kg, pergamin i folia 500 - 700 g, folia duża kostka 400 - 600 g, folia mała kostka 300 - 400 g