Masła
Masło Paryskie
Dzięki unikatowej recepturze masło Paryskie wyróżnia się wyjątkowym, aromatycznym smakiem i zapachem prażonego mleka. Zawiera 82% tłuszczu, jest źródłem witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Świetnie smakuje do klasycznych kanapek, chrupiących grzanek, tostów i jest doskonałym urozmaiceniem codziennych posiłków. Wysoką jakość gwarantuje polski surowiec.
SKŁADNIKI: śmietanka pasteryzowana, aromat mleka zagęszczonego, kultury bakterii mlekowych, barwnik: beta-karoten.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 82%
opakowanie jednostkowe- kostka 200 g (100 x 75 x 30 mm)
opakowanie zbiorcze- 50 szt. (karton 10 kg)
Masło Ekstra z Michowa
Masło doskonale rozsmarowuje się na pieczywie żytnim i pszennym. Kusi jednolitą barwą i zapachem świeżej śmietanki. Ma szeroką gamę zastosowań do celów kulinarnych np. do wypieku ciasteczek owsianych, szarlotki, a także do słodkich kremów lub polewy czekoladowej. Na słono z kolei masło sprawdza się np. w sosie grzybowym, beszamelowym. Posiada certyfikat „JAKOŚĆ TRADYCJA” nadawany produktom o tradycyjnym charakterze i najwyższej jakości.
SKŁADNIKI: śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych, barwnik: beta-karoten.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 82%
opakowanie jednostkowe- kostka 200 g (100 x 75 x 30 mm)
opakowanie zbiorcze- 50 szt. (karton 10 kg)
Masło serwatkowe z Michowa
Wyjątkowe masło otrzymywane ze śmietanki serwatkowej. Zawarte w śmietance białka serwatkowe są dobrym źródłem aminokwasów w diecie człowieka. A- laktoalbumina reguluje gospodarkę wapniową organizmu, a bioaktywne peptydy, które uwalniają się podczas jej rozpadu wykazują zdolności hamowania patogenów, a także wspomagają rozwój pożytecznej mikroflory jelitowej. Dzięki wyjątkowym właściwościom topienia masło serwatkowe może być używane do smarowania, pieczenia np. ciasteczka i gotowania.
SKŁADNIKI: śmietanka serwatkowa, kultury bakterii mlekowych.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 82%
opakowanie jednostkowe- kostka 200 g (100 x 75 x 30 mm)
opakowanie zbiorcze- 50 szt. (karton 10 kg)
Masło Północne
Produkt najwyższej jakości. Jego charakterystyczny świeży, śmietankowy smak i zapach sprzyja codziennemu stosowaniu. Niewątpliwe walory to naturalny skład, tekstura, której wyróżnikiem jest smarowność oraz wysoka zawartość ważnych dla organizmu witamin A, D, E i karotenoidów. Przeznaczone do smarowania pieczywa, ale również do wypieków, kremów, deserów, zup, sosów, zasmażek np. do brukselki, fasolki szparagowej.
SKŁADNIKI: śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych, barwnik: beta-karoten.
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 82%
opakowanie jednostkowe- kostka 200 g (100 x 75 x 30 mm)
opakowanie zbiorcze- 50 szt. (karton 10 kg)