Internetowy Sklep Firmowy SM "Michowianka" zaprasza => www.sklep.michowianka.pl

Sernik z "Rosą"

Ciasto: 1,5 szklanki mąki; 0,5 kostki masła; 0,5 szklanki cukru pudru; 2 łyżki Śmietany Babuni; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Z podanych składników ugnieść kruche ciasto, rozwałkować i wyłożyć na spód blachy.

Masa serowa: 6 żółtek utrzeć z 2 szklankami cukru pudru, ucierając dodać 1kg Twarożku Babuni potrójnie mielonego, 2 łyżki Śmietany Babuni, 4 łyżki oleju, cukier waniliowy, 2 budynie śmietankowe. Następnie dolać 3 szklanki mleka - wszystko wymieszać, wylać na kruche ciasto i piec około 1 godziny.

Beza: Ubić pianę z 6 białek z 8 łyżkami cukru pudru i wyłożyć na podpieczony sernik. Zapiec jeszcze 10-15 minut. Wyjąć z piekarnika i odstawić w chłodne miejsce. Na wierzchu bezy utworzą się "kropelki rosy".

Pychotka Babuni

Produkty: 50 dkg Twarożku Babuni; 15 dkg masła; 30 dkg cukru pudru; 2 żółtka; 1,5 szklanki mleka; 3 dkg żelatyny; owoce - brzoskwinie lub truskawki; 2 galaretki. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka i Twarożek "Babuni".

Następnie dodać żelatynę rozpuszczoną w mleku. Wlać do tortownicy, udekorować owocami. Zalać galaretką.

Sernik na zimno

Produkty: 1kg mielonego Twarożku Babuni; 4 galaretki (różne kolory); biszkopty.

Rozpuścić galaretki w połowie ilości wody a następnie wystudzić. Wymieszać każdą galaretkę z ¼ twarogu. Wykładać na biszkopty stopniowo, tak aby nie wymieszać warstw. Na koniec wstawić do lodówki.